patrickenjolien.reismee.nl

KL >> Melaka

Vanmorgen wederom erg relaxed wakker geworden onder het genot van een ontbijtje, nu.nl en een lichtelijk katertje.. Met de metro naar het busstation vertrokken om vanuit daar in twee uur door te reizen naar Melaka. Alles is hier perfect geregeld, al moet je wel zélf even uitzoeken hóe ze het hebben geregeld. We vinden het allebei geweldig! De mensen hier zijn übervriendelijk en willen ons altijd helpen. Veel contact met de bevolking daardoor! Busreis was prima, vlot! De planning was om om 13.00 uur aan te komen in Melaka, maar Jolien had op basis van de verkeersborden langs de weg berekend dat we veel eerder aan zouden komen... De arrogantie! ;-) Stipt om 13.00 uur dus aangekomen op Melaka Sentral waar onze chauffeur voorstelde ons even naar het guesthouse te brengen. Als snel bleek dat we uit mochten stappen bij een tankstation 'vlakbij'. Nergens een kaart óf een Engels sprekende Maleisiër te vinden... (Raar, tot nu toe sprak iedereen erg goed Engels!) Uiteindelijk ruim een uur door de brandende zon gebikkeld voor we ergens in de buurt van ons hostel een kaart hebben weten te bemachtigen.. (Ook nergens te vinden!) Onder het genot van Chinese kreeft- en krabballetjes deze bestudeerd. Waren er vlakbij! Kennis gemaakt met Sam, onze gastheer van 'Jalan Jalan', en onze riante kamer in hartje Chinatown.  Even Dutch Town (voorheen Nederlandse kolonie) ingelopen waar we zowaar bij een restaurantje brood met hagelslag op de kaart vonden! Niet genomen natuurlijk..  Erg warm hier, in onze beleving zeker warmer dan in KL. Erg rustig gehouden de rest van de dag, wat door Melaka geslenterd, hapjes gegeten en drankjes gedronken. Melaka is een rustig, maar levendig stadje. Veel frisse lucht, prettige straatjes en gangetjes, heerlijk eten en erg vriendelijke mensen! Vooral 's avonds een waar lichtjes-paradijs aan de rivier 'Sungai Melaka'! WJD: -We hier getuige zijn geweest van een Chinese Nipplegate? (Chinees liet tijdens zíjn wandeling voortdurend één tepel zien..) -Patrick zich prettig voelt met z'n camera om z'n nek? (Enige Chinese overeenkomst!  > WJD 1) -Ze hier een Nederlands Stadhuys hebben....?  -Tiger rules? -Cheese-cake hier kan bederven...?  -Jolien verandert in 'Michelle' door de warmte...?

Judith & Roderik

Joehoe!
oi oi oi wat zijn wij jaloers! Onze herinneringen aan Maleisie zijn nog zo vers dat we heeeeeeeeeeeeeel goed weten wat we nu precies missen hier in Nederland.
Hebben jullie al lekkere koffie gedronken? Bij 'coffee bean and tea leaf' schijnen ze heerlijke koffie te hebben.
Dikke kus J&R

J, S, F en C

Eehm, en wie precies verandert jou in Michelle??

Het gaat dus goed met jullie voorzichtigheid qua eten!! Het klinkt allemaal heeeeerlijk; het samen zijn, het samen reizen, het weer, de drankjes en het eten en alles wat jullie verder nog belangrijk vinden in aan op Maleisië! Tenslotte erg persoonlijk natuurlijk!!!
Moeke ging vanochtend (aangezien het eindelijk 2 dgn mooi weer is) met de 2 mannekes richting de markt wandelen: lees 1 in de wagen en 1 op de plank.. (op af op af, eendjes kijken, dode kikker onderzoeken).. Gelukkig gingen we half 11 weg (dat was een erg strakke tijd!!!) en waren we half 1 weer thuis!! Broodjes maken, eten, 1 naar bed en nu de volgende voeden.. Zo lekker koesen en straks komt papa weer thuis!!

Lieverds, we genieten van jullie verhalen!! Have fun en keep enjoying!!

Dikke x van ons 4!

Fred

Fantastisch dat jullie zo van alles, maar vooral ook van en met elkaar, genieten. Ik stel voor zo'n reis ook nog eens gezamenlijk te maken! Vanmorgen nog even bij jullie thuis geweest. Alles oké.
Groetjes, Fred (en Wieneke)

Judith & Roderik

Ja Fred dat zijn de betere ideeen!! Gezamenlijk zo'n reis maken...Jo & Pat waar willen jullie naartoe? Wij willen graag naar Zuid Afrika! Dan is die vakantie voor 2012 maar vast geregeld.
x

Traveling Dudes!

Fred's ideeën over vakanties worden wel gevaarlijk vaak werkelijkheid!! Haha! Afrika is te gek! Koffie is top hier!! Was even uitvogelen omdat 'Black Coffee' niet helemaal begrepen werd...

Sssssst nu, we moeten slapen! Morgen dikke trip voor de boeg!! Zó genieten hier!! Daaaaaag!!! ;-)

MJ

Stond dat hostel niet gewoon 'behind the christmastrees?'. ;-)) Whiehaaa! Have fun laiverds! Dikke kus!